Verzorgingstips

Hortensia heeft alles wat u van een aantrekkelijk plant kunt verwachten: schoonheid, een ongekend lange bloeitijd en een verrassend eenvoudige verzorging. Om hortensia in optimale conditie aan uw klanten te verkopen, hebben de hortensiakwekers nog een aantal tips voor u.

De hortensia als tuinplant behoeft in de winkel niet veel verzorging. Belangrijk is dat de potgrond niet uitdroogt, de hortensia is een waterliefhebber. Let ook op met teveel water geven. Wanneer een teveel aan water in de overpot of op de schotel blijft staan, kunnen de wortels afsterven door gebrek aan zuurstof.

Bekijk de verzorgingspagina voor meer tips die u uw klanten kunt geven.

BEKIJK HIER

Tip van de dag

Tuinhortensia’s komen het beste tot hun recht in de schaduw. Zeker de witte soorten: die mogen alleen in de schaduw, anders blijven ze niet wit en verbranden de bloemen.

Boerenhortensia’s zijn ideaal om te drogen. Knip de bloemen op het moment dat ze beginnen te verkleuren en een beetje als papier aanvoelen. Hang ze ondersteboven in een donkere, goed geventileerde ruimte.

De tuinhortensia houdt van zonneschijn, maar het moet hem niet te heet onder de voeten worden. Plant je Hortensia zo, dat hij de ochtendzon meepakt maar ‘s middags in de schaduw staat. Hoe meer ochtendzon, hoe beter de bloei.

Hortensia op je terras? Zorg dat hij altijd beschut staat. Hij is vrij kwetsbaar als het gaat om wind, felle zon en bevriezing.

Lang genieten van een blauwe hortensia in de tuin? Bij een hoge pH-waarde in de grond verliezen blauwe hortensia’s hun kleur. Om een blauwe Hortensia intenser van kleur te maken, voeg je aluminium sulfaat, kali-aluin of bijvoorbeeld Pokon Hortensia Blauwmaker toe.

In het begin kun je de klimhortensia in je tuin het beste geleiden, op den duur gaat de klimhortensia zich zelf hechten aan de muur.