Assortiment

De kamerhortensia is een seizoensproduct en verkrijgbaar vanaf januari tot oktober. Van maart tot augustus is het hoogseizoen en is de kamerhortensia het beste verkrijgbaar. U kunt de kamerhortensia kopen bij uw bloemist, het tuincentrum en in de bouw- en supermarkt. Hieronder een impressie van het assortiment.

Kleuren

Hortensia’s zijn in een overvloed aan kleuren verkrijgbaar: onder andere wit, roze, rood en blauw. Er zijn ook tweekleurige varianten: roze/wit en blauw/wit. De meeste soorten kamerhortensia’s veranderen van kleur tijdens de bloei. Van roze naar donkergroen bijvoorbeeld. Zo blijft de hortensia je verrassen.

Vormen

De hortensia is in veel verschillende vormen verkrijgbaar. De meest bekende Hortensia is de boerenhortensia (Hydrangea macrophylla).
Juist in huis trekken de enorme bollen met kleine bloemetjes meteen de aandacht.

De ‘randbloemigen’, ook wel Tellertypen genoemd, hebben een platte, schermvormige bloeiwijze. De bloemenkrans aan de buitenkant moet de insecten lokken om bij de vruchtbare binnenste bloemen te komen.

De Pluimhortensia onderscheidt zich van andere hortensiasoorten door zijn lange pluimen en zijn verticale groei

Tip van de dag

De hortensia kamerplant houdt niet van tocht en sterke temperatuur-schommelingen. De ideale temperatuur is 15 tot 22 °C.

Zorg ervoor dat de potgrond van de hortensiaplant vochtig blijft. Een of twee keer per week een dompelbad doet erg goed.

Geef de hortensia kamerplant 1x per maand voeding om optimaal te genieten van de bloemen.

De hortensia kamerplant houdt van frisse, tamelijk vochtige lucht. Zet de hortensia dus niet bij de centrale verwarming.