Verzorgingstips

Hortensia heeft alles wat u van een aantrekkelijke bloem kunt verwachten: schoonheid, een ongekend lange bloeitijd en een verrassend eenvoudige verzorging. Om hortensia in optimale conditie aan uw klanten te verkopen, hebben de hortensiakwekers nog een aantal tips voor u.

Bekijk de verzorgingspagina voor meer tips die u uw klanten kunt geven.

BEKIJK HIER

Spectaculaire lengte

Er zijn hortensia’s met een steel van 30 tot 60 cm. De meest spectaculaire exemplaren hebben een steellengte van 80 cm en meer. Daardoor kun je dus eenvoudig een hoge of lage blikvanger in huis creëren.

Tip van de dag

De teelt van snijhortensia is één van de duurzaamste teelten! Het gebruik van bijvoorbeeld energie en voedingsstoffen is gering.

Snijhortensia’s houden niet van een metalen vaas of emmer. Glazen vazen zijn ideaal. U kunt dan gemakkelijk de hoeveelheid water en de kwaliteit ervan controleren.

Het unieke van hortensia’s is het doorkleuren van de bloemen. Gedurende de bloei veranderen de bloemen van kleur. Hun oorspronkelijke kleur mengt zich met een groene tint in diverse kleuraccenten.

Snijhortensia’s worden in verschillende stadia gesneden. Hoe verder de bloem doorgekleurd is, hoe beter de houdbaarheid. Een volgroeide, doorgekleurde bloem die hard en stevig aanvoelt, kan wel 3 weken prachtig staan in een vaas.

Vul de vaas met 2/3 water en voeg snijbloemenvoedsel toe voor u de snijhortensia’s in de vaas schikt.

Plaats hortensia snijbloemen niet in direct zonlicht of bij de verwarming.

Fruit produceert gassen waardoor Hortensia bloemen snel verouderen. Zet daarom de bloemenvaas niet te dicht bij de fruitmand.