Prachtige foto’s

De kleuren en vorm van de hortensia leent zich heel goed voor prachtige, uitbundige foto’s. Kijk maar eens naar de beelden op Pinterest, Instagram of Facebook.

Wij bieden kant-en-klaar promotiemateriaal aan. Download het gratis en deel het!

Download gratis beeldmateriaal voor gebruik op social media, in nieuwsbrieven of als poster hier! Wel even hydrangeaworld.com als bron vermelden.

DOWNLOAD

Tip van de dag

Tuinhortensia’s komen het beste tot hun recht in de schaduw. Zeker de witte soorten: die mogen alleen in de schaduw, anders blijven ze niet wit en verbranden de bloemen.

Boerenhortensia’s zijn ideaal om te drogen. Knip de bloemen op het moment dat ze beginnen te verkleuren en een beetje als papier aanvoelen. Hang ze ondersteboven in een donkere, goed geventileerde ruimte.

De tuinhortensia houdt van zonneschijn, maar het moet hem niet te heet onder de voeten worden. Plant je Hortensia zo, dat hij de ochtendzon meepakt maar ‘s middags in de schaduw staat. Hoe meer ochtendzon, hoe beter de bloei.

Hortensia op je terras? Zorg dat hij altijd beschut staat. Hij is vrij kwetsbaar als het gaat om wind, felle zon en bevriezing.

Lang genieten van een blauwe hortensia in de tuin? Bij een hoge pH-waarde in de grond verliezen blauwe hortensia’s hun kleur. Om een blauwe Hortensia intenser van kleur te maken, voeg je aluminium sulfaat, kali-aluin of bijvoorbeeld Pokon Hortensia Blauwmaker toe.