Snijhortensia

De stijlvolle hortensia is als snijbloem allang ontdekt als onderdeel van een mooi boeket. De bloem wordt veel gebruikt in de meeste prachtige bloemsierkunst. Logisch, want met hortensia’s wordt het altijd een pronkstuk. Elke ruimte fleurt op met de kleurrijke hortensia bollen. Bovendien is het een wonderschoon cadeau! Iedereen zal versteld staan! En wat dacht u van een enkel decoratief exemplaar bij een diner naast het bord? Experimenteer rustig. Het is een inspirerende bloem!

Geniet langer van uw hortensia bloemen met deze tips

1. Vul een schone vaas met water en snijbloemenvoedsel.

2. Haal het onderste blad van de steel af.

3. Snij 1 cm van de steel af en herhaal dit om de 2 of 3 dagen.

4. Plaats ze niet in direct zonlicht of bij de verwarming

Extra tip – Hortensia drogen

Classic hortensia’s kun je vanaf oktober drogen. Neemt de bloem geen water meer op en wordt het blad slap? Verwijder dan het blad van de bloemstelen en hang de hortensia’s na de bloei op de vaas ondersteboven op een warme en droge plek tot ze volledig gedroogd zijn. Zo kun je nog maanden plezier hebben van je gedroogde hortensiabloem.

Tip van de dag

De teelt van snijhortensia is één van de duurzaamste teelten! Het gebruik van bijvoorbeeld energie en voedingsstoffen is gering.

Snijhortensia’s houden niet van een metalen vaas of emmer. Glazen vazen zijn ideaal. U kunt dan gemakkelijk de hoeveelheid water en de kwaliteit ervan controleren.

Het unieke van hortensia’s is het doorkleuren van de bloemen. Gedurende de bloei veranderen de bloemen van kleur. Hun oorspronkelijke kleur mengt zich met een groene tint in diverse kleuraccenten.

Snijhortensia’s worden in verschillende stadia gesneden. Hoe verder de bloem doorgekleurd is, hoe beter de houdbaarheid. Een volgroeide, doorgekleurde bloem die hard en stevig aanvoelt, kan wel 3 weken prachtig staan in een vaas.

Vul de vaas met 2/3 water en voeg snijbloemenvoedsel toe voor u de snijhortensia’s in de vaas schikt.

Plaats hortensia snijbloemen niet in direct zonlicht of bij de verwarming.

Fruit produceert gassen waardoor Hortensia bloemen snel verouderen. Zet daarom de bloemenvaas niet te dicht bij de fruitmand.