Assortiment

Hortensia is een zeer gewilde tuin- en potplant, vooral vanwege haar enorm rijke bloei. Bovendien is hortensia een makkelijke plant die voor mooie kleuren zorgt in je tuin. De tuinhortensia is een seizoensproduct en verkrijgbaar vanaf maart t/m september. Van april t/m augustus is het hoogseizoen en is de tuinhortensia het beste verkrijgbaar.

Typen

Boerenhortensia (Hydrangea Macrophylla)- gevuldbloemig

De meest bekende Hortensia is misschien wel de boerenhortensia, de kans is groot dat deze ook in uw tuin staat. De boerenhortensia is een makkelijke struik die in de nazomer bloeit met pastel of– voor een nuchtere, boerenhortensia – zeer theatrale kleuren, van wit, rood, roze, dieproze en blauw tot paars. De gevuldbloemige boerenhortensia’s hebben een duidelijke bolvorm als bloem.

Boerenhortensia (Hydrangea Macrophylla)- Randbloemig

De randbloemigen boerenhortensia’s, ook wel Tellertypen genoemd, hebben een platte, schermvormige bloeiwijze. De bloemenkrans aan de buitenkant moet de insecten lokken om bij de vruchtbare binnenste bloemen te komen.

Annabelle (Hydrangea arborescens)

Een andere mateloos populaire hortensia is de Annabelle. De roomkleurige, bolvormige bloemen bloeien van juli tot september. Omdat het grote blad vrij dun is, houdt dit type niet van fel zonlicht. De heesterachtige Annabelle houd je in goede conditie door eind maart flink te snoeien, tot op ongeveer 20 centimeter. Dan worden de mooie grote bloemen iets minder kolossaal zodat de takken, ook na een regenbui, die weelde kunnen dragen en niet meteen gaan liggen. Door selectie en veredeling zijn er nu ook sterkere soorten op de markt, zoals de Hydrangea ‘Strong Annabelle.’

Pluimhortensia (Hydrangea paniculata)