Kleuren

De hortensia snijbloemen zijn in een overvloed aan kleuren verkrijgbaar. Van alle tinten rood, roze en paars, wit, groen en blauw. Daarnaast zijn er gecombineerde kleuren zoals groen/ rood, paars/ groen en bloemen met gekleurde randjes.

De snijbloemen behouden de kleur die ze hebben op het moment dat ze afgesneden worden door de kweker. Het proces van het doorkleuren van de bloemen wordt dan gestopt.

Het unieke van hortensia’s is het doorkleuren van de bloemen. Gedurende de bloei veranderen de bloemen van kleur. Hun oorspronkelijke kleur mengt zich met een groene tint in diverse kleuraccenten. Als ze helemaal doorgekleurd zijn, zijn ze uiteindelijk herfstrood.

Fresh

Onder ‘Fresh’ wordt verstaan de verse kleuren zoals wit, groen, roze, blauw en paars. De hortensia snijbloem is jaarrond verkrijgbaar, maar in de periode mei tot en met november is het aanbod het grootst. De ‘Fresh’ bloemen zie je vooral van maart tot en met oktober.

Classic

Als de hortensia doorgekleurd is, noemen we haar ‘Classic’. De hortensia snijbloem is jaarrond verkrijgbaar, maar in de periode mei tot en met november is het aanbod het grootst. De ‘Classics’ zijn met name verkrijgbaar van juni tot en met februari. ‘Classics’ hebben veel mooie tussenkleuren, een langer vaasleven en je kunt ze drogen.

Catalogus

DOWNLOAD

Tip van de dag

De teelt van snijhortensia is één van de duurzaamste teelten! Het gebruik van bijvoorbeeld energie en voedingsstoffen is gering.

Snijhortensia’s houden niet van een metalen vaas of emmer. Glazen vazen zijn ideaal. U kunt dan gemakkelijk de hoeveelheid water en de kwaliteit ervan controleren.

Het unieke van hortensia’s is het doorkleuren van de bloemen. Gedurende de bloei veranderen de bloemen van kleur. Hun oorspronkelijke kleur mengt zich met een groene tint in diverse kleuraccenten.

Snijhortensia’s worden in verschillende stadia gesneden. Hoe verder de bloem doorgekleurd is, hoe beter de houdbaarheid. Een volgroeide, doorgekleurde bloem die hard en stevig aanvoelt, kan wel 3 weken prachtig staan in een vaas.

Vul de vaas met 2/3 water en voeg snijbloemenvoedsel toe voor u de snijhortensia’s in de vaas schikt.

Plaats hortensia snijbloemen niet in direct zonlicht of bij de verwarming.

Fruit produceert gassen waardoor Hortensia bloemen snel verouderen. Zet daarom de bloemenvaas niet te dicht bij de fruitmand.