Op de winkelvloer

Hortensia heeft alles wat u van een aantrekkelijk plant kunt verwachten: schoonheid, een ongekend lange bloeitijd en een verrassend eenvoudige verzorging. Om hortensia in optimale conditie aan uw klanten te verkopen, hebben de hortensiakwekers nog een aantal tips voor u.

Verzorging
De hortensia als tuinplant behoeft in de winkel niet veel verzorging. Belangrijk is dat de potgrond niet uitdroogt, de hortensia is een waterliefhebber. Let ook op met teveel water geven. Wanneer een teveel aan water in de overpot of op de schotel blijft staan, kunnen de wortels afsterven door gebrek aan zuurstof.

Tips voor uw klanten

Downloads

Wij bieden kant-en-klaar promotiemateriaal aan. Download het gratis en deel het! Nog meer inspirerend beeldmateriaal kunt u downloaden op onze inspiratiepagina.

Actievoorwaarden-W....pdf
Download
ENG-Poster_Hortens....pdf
Download
DU-Poster_Hortensi....pdf
Download
NL-Poster_Hortensi....pdf
Download
DE-Spa-im-Granen-m....pdf
Download
DE-Saisonstart-Die....pdf
Download
DE-Mit-Stecklingen....pdf
Download
DE-Farbenfrohes-So....pdf
Download
DE-Die-richtige-Pf....pdf
Download

Tip van de dag

Tuinhortensia’s komen het beste tot hun recht in de schaduw. Zeker de witte soorten: die mogen alleen in de schaduw, anders blijven ze niet wit en verbranden de bloemen.

Tip van de dag

De tuinhortensia houdt van zonneschijn, maar het moet hem niet te heet onder de voeten worden. Plant je Hortensia zo, dat hij de ochtendzon meepakt maar ‘s middags in de schaduw staat. Hoe meer ochtendzon, hoe beter de bloei.

Tip van de dag

Boerenhortensia’s zijn ideaal om te drogen. Knip de bloemen op het moment dat ze beginnen te verkleuren en een beetje als papier aanvoelen. Hang ze ondersteboven in een donkere, goed geventileerde ruimte.