Verzorging

De stijlvolle hortensia is als snijbloem allang ontdekt als onderdeel van een mooi boeket. De bloem wordt veel gebruikt in de meeste prachtige bloemsierkunst. Logisch, want met hortensia’s wordt het altijd een pronkstuk. Elke ruimte fleurt op met de kleurrijke hortensia bollen. Bovendien is het een wonderschoon cadeau! Iedereen zal versteld staan! En wat dacht u van een enkel decoratief exemplaar bij een diner naast het bord? Experimenteer rustig. Het is een inspirerende bloem!

Geniet langer van uw hortensia bloemen met deze tips

verzorgingspagina-iconen-snijbloem

Vul een schone vaas met water en snijbloemenvoedsel.

 

 

Haal het onderste blad van de steel af.

 

Snij 1 cm van de steel af en herhaal dit om de 2 of 3 dagen.

 

Plaats ze niet in direct zonlicht of bij de verwarming

Extra tip

 

Hortensia’s drogen

Classic hortensia’s kun je vanaf oktober drogen. Neemt de bloem geen water meer op en wordt het blad slap? Verwijder dan het blad van de bloemstelen en hang de hortensia’s na de bloei op de vaas ondersteboven op een warme en droge plek tot ze volledig gedroogd zijn.

Zo kun je nog maanden plezier hebben van je gedroogde hortensiabloem.

 

 

verzorgingspagina-snijbloem-extratip

Tip van de dag

Het unieke van hortensia’s is het doorkleuren van de bloemen. Gedurende de bloei veranderen de bloemen van kleur. Hun oorspronkelijke kleur mengt zich met een groene tint in diverse kleuraccenten.

Tip van de dag

Fruit produceert gassen waardoor Hortensia bloemen snel verouderen. Zet daarom de bloemenvaas niet te dicht bij de fruitmand.

Tip van de dag

Plaats hortensia snijbloemen niet in direct zonlicht of bij de verwarming