Op de winkelvloer

Verzorging tips

Hortensia heeft alles wat u van een aantrekkelijke bloem kunt verwachten: schoonheid, een ongekend lange bloeitijd en een verrassend eenvoudige verzorging. Om hortensia in optimale conditie aan uw klanten te verkopen, hebben de hortensiakwekers nog een aantal tips voor u.

Voeding
Zet de bloemen op voldoende vers koud water en gebruik altijd snijbloemenvoedsel. Bij de verse hortensia geeft snijbloemenvoedsel een verlenging van de houdbaarheid van ruim een week. Hiermee komt het vaasleven op 2 tot 3 weken. Geef daarom uw klant bij de verkoop van hortensia altijd snijbloemenvoedsel mee.

Water
Verse hortensia kunnen er slecht tegen droog te liggen.

Steekschuim
Hortensia (classics) kan in steekschuim worden gestoken, bij voldoende beschikbaar water. Voldoende voorwateren is daarbij belangrijk. Snij een stukje van de steel af met een schoon en scherp mes of snoeischaar voor betere wateropname.

Bekijk de verzorgingspagina voor meer tips die u uw klanten kunt geven.

Tips voor uw klanten

Downloads

Wij bieden kant-en-klaar promotiemateriaal aan. Download het gratis en deel het! De hoge resolutie bestanden van dit materiaal zijn op te vragen via het contactformulier. Nog meer inspirerend beeldmateriaal kunt u downloaden op onze inspiratiepagina.

Waaier_Classic__Sp....pdf
Download
Waaier_FreshHydr_L....pdf
Download
Actievoorwaarden-W....pdf
Download
2017-Posters-A2.pdf
Download
2017-Hydrangea-mag....pdf
Download
Hydrangea-autumn-s....pdf
Download
Hydrangea-magazine....pdf
Download
Weddingspecial.pdf
Download
Iconen-verzorging.zip
Download
Fusion-Flowers-Wed....pdf
Download
Poster-liggend.pdf
Download
Poster-staand.pdf
Download
Pflegetipps.pdf
Download
verzorgingskaartje....pdf
Download
Hortensia-A5-kaart.pdf
Download

Tip van de dag

De teelt van snijhortensia is één van de duurzaamste teelten! Het gebruik van bijvoorbeeld energie en voedingsstoffen is gering.

Tip van de dag

Het unieke van hortensia’s is het doorkleuren van de bloemen. Gedurende de bloei veranderen de bloemen van kleur. Hun oorspronkelijke kleur mengt zich met een groene tint in diverse kleuraccenten.

Tip van de dag

Fruit produceert gassen waardoor Hortensia bloemen snel verouderen. Zet daarom de bloemenvaas niet te dicht bij de fruitmand.